dimarts, 26 de febrer del 2008

Ascensió americana en un ambient francòfon!


Ha estat un gran cap de setmana! Un company del lab del Mateu (francés) ens ha convidat a passar el cap de setmana amb la seva promesa (quebequà) i tres amics seus (una noia marroquina, un noi de Montreal i la seva companya neoyorquina i de pare francés). Lloc: una bonica casa enmig del parc natural dels Adirondaks, part dels Appalaches i que conté les montanyes més altes de la zona. La caseta del bosc és d'una familia que els findes que no la fan servir la posen a lloguer, un bon sistema. Després d'atravessar la frontera americana, pagar sis dolars per fer-nos una visa de tres mesos i respondre un munt de preguntes, arribem divendres a la nit a la nostra cabaneta de fusta, quina meravella, i està oberta, increïble! tot és de fusta, grans finestrals i un altre curiositat típica de la zona, l'element bàsic de decoració es basa en l'alce. Salers, pantalles de làmpares, cortines de bany, quadres, jocs de taula, a tot arreu la vista detecta un alce! Fem inmersió lingüística francesa i cultural quebequà, que vol dir està tot el dia amb una bonica copa plena de vi! l'ambient és molt agradable, són gen molt maca i divertida! el dissabte, anem a fer una sortideta amb els esquis de fons, resseguim una pista que ens porta a un llac, molt tranquil. Aquí es segueix sempre el camí marcat i a l'inici cal enregistrar-se en un gran llibre.



Sopar magnífic basat en la raclette, mmmm! I encara hi ha forces per fer una breu caminata nocturna amb les raquetes pels voltants de la casa, pirimpipero! i en deu minuts ja estem més que perduts! i no hi ha cases a prop, tot són arbres, i fa fred! ens orientem amb la lluna i resseguim les petjades, finalment arribem a una pista nevada, salvats!

L'endemà ens des
pertem amb un dia radiant! ens calcem altre cop les raquetes, tenim una fita: Mt Hurricane (3694 ft, 1125 m, 700m desnivell). Després de pujar durant dos hores per enmig del bosc, arribem on els arbres ja no creixen i ens deiexen veure una vista de tots els pics de la zona, espectacular!



i sopar de despedida, totes les sobres en un pizza i acompanyat de bon vi! i ja parlem d'anar per setman santa a la zona de la Gaspesiè (on els Appalaches es troben amb l'Atlàntic), bons feelings!!!!!!!

1 comentari:

Berta ha dit...

nena....això va viento en popa!!!!
i no em parlis de menjar...i menys de formatges que em torno boja!!!!
una abraçada immensa

Auto foto quan encara no tenia vida social!!

Auto foto quan encara no tenia vida social!!

Sopar persa segona part

Sopar persa segona part

Sopar Persa

Sopar Persa

L'edifici del laboratori del Mateu

L'edifici del laboratori del Mateu
Duff building

La city city

La city city

Mapache al centre de la ciutat

Mapache al centre de la ciutat

Habitació del Mateu a la rue Wolfe

Habitació del Mateu a la rue Wolfe

Montreal des de Montroyal

Montreal des de Montroyal
primera foto 50507

Despedida Nanos

Despedida Nanos
Romeria al Matagalls 210407