dimarts, 15 d’abril del 2008

13 d'Abril, sant jordi a Montreal!


El passat 13 d'abril vem participar del dinar de sant jordi que organitza el Casal Català al Quebec
cada any. Aquest i el dinar de castayada són els dos grans events del casal. I ens va sorprendre, doncs prop de cent persones es van trobar en el Club Espanyol del Quebec (sense comentaris) per disfrutar d'un pobre dinar (quatre xoricets, arbequines i un trocet de truita) però d'una agradable trobada de compatriotes. Majoritàriament, hi havia gent gran, la guanyadora, una dona que portava al quebec 50 anys! però molts eren fills de catalans. I aquest any estaven sorpresos de la quantitat de jovent, les parelles erasmus i els nous post-docs donen una nova visió! A més a més, un jove quebequà que va estar a barcelona durant 1 any va tornar amb la idea de montar una colla castellera! i nosaltres vem poder participar del taller que van organitzar per captar adeptes. De fet, tota la trobada estava montada per crear adeptes. Fins i tot el Mateu va ser el guanyador d'un llibre, el mirall trencat, de la Mercé Rodoreda! Així que vem apendre a fer de crossa i d'apuntalar una pinya sota ordres catalanes amb accent afrancesat. Potser és una de les coses que més ens va impactar, la de trobar-te amb gent quebequà enamorats de la cultura catalana i amb un català sorprenent. Una curiositat. Fa dos mesos vaig escriure un e-mail en el casal preguntant per si hi havia algú que conegués d'on podria aconseguir calçots a montreal! doncs el missatge ha estat llegit per 800 persones, molta gent s'apuntava a la hipotètica calçotada i al final m'he compromés a ajudar a orgnaitzar una carnada en algun dels parcs com a acitivitat del casal pel proper any, hi havia hueco! Després de l'actuació castellera, repartiment de roses (amb dispositiu d'aigua perque no s'assequin, increïble!), un cartell del port de cadaqués, vem anar tot el jovent a fer un cafetó. Tota la tarda xerrant, comentant la visió catalana des de diferents punts de mira. Així que ens anirem passant per algun assaig casteller (quan quedi inagurada la sessió del parc!) i jo tinc dos companyes per anar un dia a la setmana a fer ioga, que aquí és un furor, tu, però quan hagi anat ja us explicare perque la propera cita és una sala a 42ºC i sessions de 1:30h, i ja avisen que no es fa meditació!
En fi, que una agradable jornada, amb rosa i emoció castellera! I coincideix amb la setmana de la sobressada. Un company ens ha passat el contacte d'un home jubilat que es dedica a fer sobressada i botifarres cassolanes! Ja es retira de debó, però em arribat a temps de proveir-nos de dues terrines d'autèntica sobressada. Entre decidir si la sobressada es podia congelar o no, demà ens despedim de la darrera terrina, uhmmmmmm
Estem de Sant Jordi, doncs un paquet ens ha protat un parell de llibres en català!!!! gràcies família, que grans!!!!!!!!
Núria, Mateu, visquent intensament el Sant Jordi a Montreal!

Auto foto quan encara no tenia vida social!!

Auto foto quan encara no tenia vida social!!

Sopar persa segona part

Sopar persa segona part

Sopar Persa

Sopar Persa

L'edifici del laboratori del Mateu

L'edifici del laboratori del Mateu
Duff building

La city city

La city city

Mapache al centre de la ciutat

Mapache al centre de la ciutat

Habitació del Mateu a la rue Wolfe

Habitació del Mateu a la rue Wolfe

Montreal des de Montroyal

Montreal des de Montroyal
primera foto 50507

Despedida Nanos

Despedida Nanos
Romeria al Matagalls 210407