dilluns, 21 d’abril del 2008
Dolç, molt dolç!
Ara ja farà unes tres setmanes, els nois del laboratori ens van organitzar una sortida a una coneguda Cabane à sucre. Durant tres setmanes fa el temps idoni per la recollida del syrop d'erable. És a dir, durant l'hivern gela i l'arbre pren aigua del terra. Durant el dia les temperatures superen el 0 i l'aigua baixa i surt per un tubu que col·lecta tot el xarop en un cubell metàl·lic. Caldrà fer una reducció fins aconseguir el xarop. I les antigues cabanes que servien per col·lectar tot el suc i obtenir el xarop ara ofereixen dinars a grups i un ambient força pintoresc. El dinar no val massa (amb les expectatives que ens haviem fet..). Resumint; amanida, ous remenats, frankfurt, bacon i lonches gruixudes de pernil dolç fumat, ah i sopa de llenties. La gràcia; una botella de litre per taula plena de xarop d'erable. Després d'omplir-te el plat cal adicionar un bon raig de xarop per tot el plat! i al final, un buffet amb més d e14 postres basats en l'erable s'encarreguen de deixar-te KAO. Una passejada pels boscos col·lectors del xarop ajuda a fer baixar. Clar que al final ens espera la Tire. Un raig de concentrat de xarop calent es deixa refredar-se sobre la neu i amb un pal de fusta s'encargola obtenint un chupa-chup dolç, dolç. Sortida entranyable amb la gent del lab i primers indicis que la primavera està a prop.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
M'alegro que disfruteu del país, però no esperava menys de vosaltres, inquiets i aventurers, jejejeje
Trobareu a faltar la neu??
pensarem en vosaltres des de terres de girona! em comprometo a fer reportatge fotogràfic!!
Publica un comentari a l'entrada