diumenge, 11 de novembre del 2007

la tardor ja s'en va

Bones, em decidit reengegar el nostre petit espai cibernètic per tal de poder anar explicant tot el que ens va passant en aquest gran racó de món.

I la veritat és que ara ja portem una bona temporada per aquí. El Mateu ja fa vuit mesos que va arribar i jo vora els cinc! Hem passat bona part de l’estiu i em anat veient com les fulles dels arbres anaven canviant de color: vermell, taronja, groc, al terra! Hem anat seguint expectants el termòmetre, les temperatures van baixant, però sorprenentment, capa sobre capa i el fred no entra. Encara anem en bici a la feina. Però ja ens han tret el pàrquing de bici....la ciutat es va preparant per l’arribada de la neu. I nosaltres encara no tenim ni la pala, ni el sac de sal ni l’alfombra per evitar les relliscades de l’escala de l’entrada de casa, que com ja sabreu són exteriors.

Així, i fent un resum, podriem dir que l’estiu l’em disfrutat fent el canoe-camping pels parcs naturals de montreal, gaudint de la visita de la meva mare (la rosa) i de la bet, de l’arribada de l’Aleix i la Morgane (dos amics de barcelona també s’han instal·lat aquí per dos anys) i de la glòria i el manelic (una parella molt entranyable que han començat a montreal la seva volta per les amèriques i qui sap si ens retrobarem a Acapulco). I la tardor, doncs a destacar el Indian Summer, una setmaneta de caloreta enmig de la tardor que obligava a sortir al carrer, a dinar al parc, a mirar al sol!

I ara, ja ha començat la temporada de hockey, i gràcies als amics de Barcelona em anat a veure un partit (Canadiens 5 vs Flyers 2). Tot un espectacle! I abans que ens sorprengui la neu, ens hem anat d’excursió un cap de setmana a Nova York, on tenim la Silvia i el Miquel, dos companys de Barcelona que estan fent un post-doc i ens han acollit increïblement bé. Ens ha agradat compartir les experiències dels emigrants!

Així que aquí ens teniu! Anant descobrint la ciutat de Montreal i la seva gent, i sobretot, la seva gastronomia, una cuina molt internacional! Molt idònea per passar un hivern, a veure si aconseguim no repetir!

I ara que ja em fet una actualització ràpida, ara ja us podem anar explicant el que ens va passant, comentar les curiositats d’aquest nou país més al dia a dia!

Però no voldria passar full i començar un de nou sense un record al meu tiet, el tiet josemari, el tiet capellà, el tiet que rebia jerseis de llana fetes a mà per les senyores del barri de santa engràcia, del tiet calmat, tranquil, del tiet amb tanta energia per ajudar a qui calguès, al tiet que aquest dilluns ens ha deixat i aquí ha estat difícil de despedir des de tant lluny. Sort que tinc una família fenomenal que m’ha fet companyia en aquest tràngol.

Però avui ja és diumenge al vespre, i demà una nova setmana comença, la incertesa de si ens llevarem amb la neu al carrer, de si rebrem bones notícies de Barcelona, de si encara us trobarem més a faltar!

Així doncs, ens anirem veient!


2 comentaris:

Nightswimming ha dit...

Sister!!!

la veritat bones noticies, si vols et dic k farem un sopar amb els de l'auró i tornaré a veure tots els meus amics d'infància :) i que ja tinc l'ordenata arreglat, pero també n'hi han de dolentes, i és que dx començo els examens TT_TT (fa mooooolta mandra estudiar, nooooooo(crit desesperat)¬¬) weno et deixo k he d'estudia pel dx

molts petons i abraçades per tu i el Mateu (no sigui cas k et queixis XD)

núria ha dit...

Eps Bet, MOLTES GRÂCIES per ignagurar l'apartat de comentaris del blog d'aquesta nova etapa!!!! i especialment per les bones notícies!, així que se avecina una retrobada, si no us reconeixereu! haureu de portar tots un cartellet amb el vostre nom!, jejejeje.
I ale a estudiar, així seràs una artista molt capcuadrada, jeje, mira m'ha fet gràcia.

un petonarro enorme, i el mateu t'en envia un altre de sorollós, MUAK; MUAK!!!!!!

Auto foto quan encara no tenia vida social!!

Auto foto quan encara no tenia vida social!!

Sopar persa segona part

Sopar persa segona part

Sopar Persa

Sopar Persa

L'edifici del laboratori del Mateu

L'edifici del laboratori del Mateu
Duff building

La city city

La city city

Mapache al centre de la ciutat

Mapache al centre de la ciutat

Habitació del Mateu a la rue Wolfe

Habitació del Mateu a la rue Wolfe

Montreal des de Montroyal

Montreal des de Montroyal
primera foto 50507

Despedida Nanos

Despedida Nanos
Romeria al Matagalls 210407